Грошове забезпечення військовим підвищуватимуть у кілька етапів – перший вже цього року

Міноборони заборгувало військовим

Президент Володимир Зеленський визначив новий багатоетапний графік підвищення грошового забезпечення для військовослужбовців Збройних Сил України.

Про це йдеться в Указі №36/2022 «Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії», який сьогодні підписав президент.

Насамперед Уряду доручається підготувати зміни до бюджету на 2022 рік (наразі на Міноборони виділено 133,5 млрд грн), аби вже цього року поступово підняти мінімальне грошове забезпечення військових, яке наразі складає 10 200 грн, до розміру двох мінімальних зарплат визначених на 1 січня, тобто до 13 000 грн.

Раніше, згідно з Указом №688/2021, планувалось зробити це лише з 1 січня 2023 року.


Грошове забезпечення військовим підвищуватимуть у кілька етапів

Наступне підвищення грошового забезпечення військові отримають вже у 2023 році. Воно відбудеться не відразу, а буде поетапним протягом всього року і також буде пов'язане з необхідністю укладати довготривалий контракт на службу (його термін наразі не відомий).

У тих хто укладе такі контракти мінімальне грошове забезпечення виросте до трьох розмірів мінімальних зарплат – до 20 000 грн для солдата першого року служби.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»